Naš tim

Klub knjige i umetnosti – Gavran čini tim od nekoliko prevodilaca, filologa, naučnih radnika u oblasti književnosti, dizajnera, i nekolicina spoljnih saradnika.

 

Milena Dasukidis

Milena Dasukidis, filolog i prevodilac – Diplomirala na katedri za Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Prevodilac prvog gotskog romana Otrantski zamak (Mali Nemo, Pančevo, 2011). Jedan od prevodilaca kratkih priča Agate Kristi u okviru projekta dnevnog lista Politika – „50 kratkih priča Agate Kristi“ (2014). Dugogodišnji tehnički prevodilac. Osnivač Kluba knjige i umetnosti – Gavran.

Aleksandra Rajković

Aleksandra Rajković, filolog i prevodilac – Diplomirala na katedri za Opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Jedan od prevodilaca kratkih priča Agate Kristi u okviru projekta dnevnog lista Politika – „50 kratkih priča Agate Kristi“ (2014). Trenutno radi kao tehnički prevodilac i bavi se književnim prevodom.

Nedeljka Perišić

Nedeljka Perišić, doktorand srpske književnosti – Osnovne i master studije Srpske književnosti i jezika završila na Filološkom fakultetu u Beogradu. Stalni saradnik–istraživač Instituta za književnost i umetnost u Beogradu. Objavljivala naučne radove u stranim i domaćim časopisima (u okviru izdavačke delatnosti Instituta za književnost i umetnost, u Zborniku Matice srpske za književnost i jezik i u časopisu za književnost Treći program).

Mihajlo Dasukidis

Mihajlo Dasukidis, prevodilac i pisac – Apsolvent japanskog jezika i književnosti na katedri za Orijentalistiku Filološkog fakulteta u Beogradu; student Japanologije na Univerzitetu u Beču. Tehnički i književni prevodilac i pisac kratkih priča. Prevodilac prvog izdanja japanskog stripa (manga) Uzumaki u Srbiji i na Balkanu (Darkwood, 2013-4). Suosnivač Kluba knjige i umetnosti – Gavran.

Jelena Savković
 

Jelena Savković, lektor – Diplomirala na grupi za Srpsku književnost i jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Lektor i prevodilac. Piše blog koji će jednog dana i objaviti. Trenutno radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti.

Jelena Dasukidis

Jelena Dasukidis, dizajner – Diplomirala na odseku Dizajn enterijera Fakulteta za umetnost i dizajn. Dobitnik nagrade Mikser festivala za tehnologiju i inovaciju. Učesnik projekta Podeli svoje znanje – postani mentorka. Suosnivač i zvanični dizajner nevladine organizacije Mreža kreativne omladine EIDOS iz Smedereva. Bavi se grafičkim i veb dizajnom. Trenutno se bavi dizajniranjem aplikacija za konferencije i kongrese u zemlji i inostranstvu.