Kralj u žutom na Sajmu knjiga!

Urban Reads

Kralj u žutom, prvo izdanje Kluba knjige i umetnosti – Gavran, biće predstavljen na 59. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će se održati od 26. oktobra do 2. novembra.

Knjiga će biti izložena na štandu izdavačke kuće Urban Reads, a ovaj gest predstavlja najavu saradnje između Urban Reads-a i Gavrana.

Urban Reads je mlada i ambiciozna izdavačka kuća iz Beograda čija je prva godina postojanja i rada obeležena izdanjima iz veoma popularnog žanra distopije i fantastike za mlade. Pored vrlo pažljivog izbora kvalitetnih i zapaženih naslova iz ovog žanra, izuzetnog kvaliteta prevoda dela na srpski jezik i pažnje koja se poklanja izgledu i kvalitetu izrade knjiga, Urban Reads se izdvaja po tome što gaji vrlo otvoren odnos sa svojom publikom, osluškuje njihove želje i predloge i podstiče čitaoce na aktivno učešće – kako u izboru knjiga za objavljivanje, tako i u stvaranju slike o čitalaštvu mlađe generacije u Srbiji.

Na taj način, Urban Reads se postavlja kao važan promoter kulture pisane reči među mladima, ali i kao živ i aktivan dokaz da je dobra književnost prisutna i vidljiva i da ima svoju publiku.

U tom smislu, Urban Reads i Gavran imaju zajednički cilj, čime se mi veoma ponosimo, i zato želimo da kažemo jedno veliko HVALA prijateljima iz Urban Reads-a na prilici da se nađemo na Sajmu u tako dobrom društvu.

Pratite nas i dalje, uskoro ćemo imati više informacija!

Vaš Gavran